Гаджети, які допоможуть мамам доглядати та дбати про свого малюка

1. Радіоняня

Радіоняня- це сучасний гаджет, який дозволяє ненадовго відійти від новонародженого за власними маленькими потребами. Чому по маленьким? Радіус дії радионянь від 30 до 300 метрів. А є й такі, які дозволяють бачити дітей і рідних за тисячі кілометрів один від одного. І доступ мають відразу до 4х і більше членів сім'ї.

Якщо гаджет оснащений індикатором розрядки акумулятора, то Ви не потрапите в ситуацію, коли малюк прокинеться і втратить маму надовго. Для цього в різних моделях використовуються акумулятори з функцією зарядки, і можливістю заміни одноразових батарей, або живлення від мережі.

Можливе використання зворотного зв'язку для заспокоєння прокинувся немовляти. Але варто задуматися про запобіжні заходи та убезпечити навіть такий нешкідливий гаджет. Антена передавача повинна бути виконана з м'яких що не колеться, матеріалів, адже доводиться залишати його в безпосередній близькості від дитини. При цьому самі спокійні кольори і дизайн гаджета дозволять не прийняти його за іграшку і не потягнути в рот. Перевірте функцію постійної перевірки зв'язку, щоб якщо стався збій, ви могли негайно відреагувати і не залишати дитину одну, навіть без такого нагляду.

2. Електрокачелі

Електронна гойдалка стали необхідним атрибутом великих карапузів з самого народження. Адже заколисування дуже трудомісткий процес і іноді він присипляє самих мам. За фактом, електрокачелі є невеликий люлькою з набором додаткових опцій. Він являє собою підвішений шезлонг з панеллю керування і розвиваючими іграшками. При цьому сам малюк зафіксований ременями безпеки. Найчастіше електрокачелі оснащені такими опціями, як заколисування в декількох режимах з музичним супроводом і регулювання гучності, таймером і можливістю перетворювати конструкцію в стілець для годування.

З численних переваг виділимо основні: спеціальний таймер зупинить рух через заданий час; компактність і мобільність, тому що багато електрокачелі можна складати і брати з собою в транспорт; вони підходять для заколисування новонароджених діток; можна змінювати положення спинки; плавне заколисування благотворно впливає на вестибулярний апарат і заспокійливо впливає на дитину.

Електрокачелі можуть представляти різновиди. Зокрема гойдалки-шезлонги і крісло-гойдалка. І варто не забувати що головний і улюблений апарат для засипання - це батьківські руки.

3. Очисник і зволожувач повітря

Подібні «обновки» не так давно увійшли в звичайну квартиру. Чистити приміщення звикли за допомогою ганчірки або віника. Але ж такі гаджети, які чистять повітря не тільки виконують свою задачу по очищенню, але і скорочують термін до наступної генеральному прибиранні і є профілактичними заходами для зниження ризику алергій. Безпосередньо зволожувач і пристрій для провітрювання кімнати одночасно, знімуть необхідність частого прибирання за рахунок зменшення кількості літаючої пилу. Адже якщо ви не відкриваєте вікна, і невеликі краплі вологого повітря самі беруть в облогу пил на підлогу, де її легко протерти, звільнять час на сон без докорів сумління. Багато мам не турбуються за наявність вуглекислого газу в кімнаті. І дарма. Це спокій малюка і хороший сон. Саме сперте повітря є причиною кошмарів. Кімната повинна періодично провітрюватися 3-4 рази за добу припливним вуличним повітрям, щоб не накопичувався вуглекислий газ. Оптимальна вологість 50-70 відсотків. Повітря від центрального опалення сильно сушить слизові оболонки і шкіру малюка. Технології дозволяють поставити датчики, які самі будуть стежити за цими параметрами і управляти ними зі смартфона.

Кліматичний прилад необхідний постійно у міру дорослішання малюка. Необхідно стежити за протягами і загальної температурою в кімнаті, яке дозволить захистити від переохолодження в проміжний період. Надалі дитина навчиться сам контролювати необхідний режим - одягатися чи роздягатися, закривати кватирки або провітрювати приміщення.
Останнім часом на ринку з'явилися нові гаджети - багатофункціональні вентиляційні системи. Деякі призначені спеціально для дитячих і знімають необхідність постійного батьківського контролю.

4. Дитячий нічник

Перші місяці життя дитині важко бачити, особливо при повному освітленні. Краще приглушити весь світ - на вікна повісити напівпрозорі фіранки. На лампу повісити абажур або поставити люстру з матового скла. А джерела світла зробити точковими, адже вставати по необхідності доведеться і вночі. До яскравого світла малюка привчають після 3 місяців, коли очі вже розрізняють кольори, форми, відстань. Тоді варто звернути увагу на дитячі нічники. Вони допоможуть батькам зорієнтуватися в просторі вночі, а дітям легше засинати і не боятися відсутності світла або навпаки, його надлишок.

При виборі нічника варто звернути увагу на вік дитини. Для самих маленьких (від 0 до 3) найкраще купувати нічники, обладнані датчиками руху і звуку. Для дітей старшого віку (від 3 до 6) рекомендовані нічники, що працюють на протязі всієї ночі. Наприклад, з веселими мордочками або картинками. Бажано щоб вони мали цікавий дизайн, який буде заспокоювати дитину. Для молодших школярів батьки шукають світильник, що поєднує настільну лампу і нічник. Колір світла допускається самий різний, але не варто брати дратівливий червоний, як основний. Зверніть увагу на теплі жовті відтінки або поєднання кількох кольорів, що дають гру тіней і відтінків. Візьміть дитину з собою в магазин, щоб точно не помилитися з вибором дизайну нічника. Ідеальним варіантом будуть світлодіоди. Лампочки не повинні сильно нагріватися, щоб малюк ні в якому разі не обпікся. Також в цілях безпеки краще вибрати нічник на батарейках, ніж від працює від мережі.

5. Стерилізатор і підігрівач пляшечок

Високотемпературна обробка предметів побуту, посуду та іграшок необхідна в перші 2 роки життя малюка. Потрібна температура в сотню градусів, щоб перемогти все бактерії і мікроби. Метод занурення пляшечки, соски, ложок і іграшок в киплячу воду не застарів, проте це не так зручно і займає певний час. До того ж окріп може не піти на користь пластиковим, силіконовим і гумових деталей дитячих товарів і вони швидко замінюються на інші. Стерилізатор для пляшечок і інших предметів є закривається ємність з одним або декількома відділеннями для високотемпературної обробки предметів. Дозволяє не обпалюватися і швидко почати використовувати пляшечку і інші предмети повторно. Пляшки, як ви розумієте, необхідно стерилізувати після кожного спустошення. Батьки нехтують стерилізацією дитячого посуду та іграшок. Періодичність для теплової обробки для таких предметів повинна складати кожні 12-24 годин. Не лінуйтеся стерилізувати, поки організм дитини не отримав власну імунну систему.

6. Молоковідсмоктувачі

Молоковідсосувачі - це прилад, що допомагає зціджувати грудне молоко.
Пристрій надає мамі можливість мати вільний час, допомагає їй зберегти молоко на більш тривалий термін і дбайливо піклуватися про своє здоров'я.
З часу винаходу молоковідсосу питань зручності його експлуатації, транспортування, обслуговування або максимальної адаптації до процесу лактації було приділено дуже багато уваги. На сьогоднішній день на ринку представлені механічні молоотсоси (ручні) і електричні / на акумуляторах. Кожен з них має свої переваги і недоліки, але в залежності від потреб сім'ї - частоти використання, потреби в транспортуванні - і її фінансових можливостей недоліки одного пристрою можуть стати достоїнствами і навпаки.

НАВІЩО ПОТРІБЕН?
Молоковідсмоктувач - важлива, а в деяких випадках і вкрай необхідна річ в перші місяці після пологів. Буває, що молоко починає прибувати в грудях ще до появи дитини, тоді питання про те, чи варто його купувати або брати в пологовий будинок відпадає сам по собі. Звичайно, його потрібно купити заздалегідь і користуватися вже в пологовому будинку, щоб зціджувати залишився в грудях молоко після годування малюка. У перші дні малюк буде їсти потроху, а мамі потрібно подбати про своє здоров'я і захистити себе від можливого лактостазу.

Якщо вищеописана ситуація не про вас, то поспішати з покупкою молоковідсмоктувача не варто. А ось розглянути заздалегідь моделі і визначитися з прийнятною для вас потрібно обов'язково. У перший тиждень життя немовляти вже буде зрозуміло чи є необхідність у покупці приладу, але тоді вам складніше буде виділити час на аналіз характеристик моделей товару або ж відлучитися для його покупки. Молоковідсмоктувач, який ви завбачливо виберете, куплять за вас рідні.

КОЛИ НЕОБХІДНИЙ?
Фізіологічні особливості організму:
молока більше, ніж з'їдає дитина, що вимагає додаткового зціджування;
малюк слабкий або лінується їсти, а ви не хочете відмовлятися від найкориснішою для нього їжі;
молока мало, лактація слабка і додаткова стимуляція не завадить;
вночі малюк спить міцно і не прокидається їсти, а молоко прибуває;
впадають або дуже чутливі соски;
тріщини на сосках, хворобливі відчуття при годуванні;
нездатність малюка до лактації або тимчасова відмова від грудей.
Життєві ситуації:
мама працює весь день або частково зайнята (зціджування молока допоможе зберегти лактацію і годувати малюка грудним молоком в її відсутність);
мамі ненадовго потрібно відлучитися - в лікарню, салон, кіно, на побачення з татом або на зустріч з подругами;
прийняття мамою антибіотиків чи інших препаратів, які можуть потрапити з молоком до малюка (молокоотсос допоможе забезпечити дитину молоком на день-два і зберегти його в період лікування);
госпіталізація дитини і як наслідок - відлучення від мами.

7. Аспіратор назальний (соплевідсмоктувач)

Алергени, сухе повітря, віруси і бактерії можуть викликати нежить у новонароджених. Для легкого очищення носика від слизу використовується дитяча аспіратор. Це вибір мільйонів сімей для домашньої аптечки і лікування нежиті.
Особливості та види аспіратор
Назальний аспіратор (соплеотсос) являє собою прилад для безпечного видалення слизу з порожнини носа, лікування нежиті і полегшення носового дихання. Принцип дії заснований на створенні розрядженого тиску всередині аксесуара.

Випускається 4 види приладів: ручні (прості, у вигляді спринцівки), механічні, вакуумні і електронні. Найбезпечніші - електронні соплеотсосом. Вироби оснащені м'якими наконечниками, які не травмують слизову. Для виконання процедури досить натиснути на кнопку, прилад сам видалить слиз і скоринки. Аксесуар має прозору ємність, що дозволяє оцінити ефективність процедури і обсяг рідини.
Попередньо важливо розм'якшити слиз для більш ефективного очищення!