Чому автомобілісту важливо мати аварійний бустер / стартер та як його використовувати?

 

Якщо ви володієте автомобілем, то, швидше за все, стикалися з такою проблемою, як розряджений автомобільний акумулятор. Достатньо забути вимкнути габаритні вогні, обігрів, магнітолу, залишаючи машину на стоянці на ніч, щоб об'єм заряду знизився до мінімальних значень, недостатніх для запуску двигуна. Автомобільний пуско-зарядний пристрій - найпростіший спосіб завести автомобіль у такій ситуації.  Цей пристрій компенсує недостатність заряду акумулятора авто. А також може використовуватися для запуску двигуна мопеда чи мотоциклу, човна, моторного, катеру. Додатковим бонусом автомобільного стартера є функція павербанку, його можна використовувати для заряджання невеликих побутових приладів.

 

Що таке автомобільний пуско-зарядний бустер?

 

Якщо у вас в найневідповідніший момент розрядився акумулятор автомобіля, човна, автофургона або мотоцикла, можна попросити допомоги у найближчого водія та запустити двигун, використовуючи інший транспортний засіб. Для цього необхідно з'єднати обидві клеми (плюсову та мінусову) між сівшим та зарядженим автомобільним акумулятором. В цьому випадку використовується накопичувальна батарея донора та генерація електроенергії генератора для швидкого запуску.

Багатофункціональний автомобільний пуско-зарядний пристрій виконує подібну функцію без потреби в другому автомобілі. Він зручніший, швидший, а його розміри роблять його ідеальним у використанні.

Усередині стартера знаходиться компактна, але потужна батарея, яка може запускати двигун декілька разів без підзарядки. Збоку виходять два дроти – червоний позитивний і чорний негативний – які кріпляться до клем акумулятора.

 

Як завести автомобіль за допомогою бустера?

 

Користуватися автомобільним пуско-зарядним пристроєм легко, потрібно дотримуватися кількох кроків і правил:

  1. Для початку зверніться до посібника з експлуатації автомобіля для отримання конкретної інформації про запуск двигуна від зовнішнього джерела.
  2. Переконайтеся, що ваш стартер повністю заряджений. Джерелом живлення для пускових пристроїв є акумулятор. У зв’язку з цим їх необхідно періодично підзаряджати.
  3. Підніміть капот автомобіля. Визначте плюсові (знайдіть символ «P», «POS» або «+») і негативні клеми (знайдіть символ «N», «NEG» або «-») на вашому автомобільному акумуляторі.
  4. Визначте позитивні та негативні затискачі на переносному пусковому пристрої, Позитивний затискач зарядного пристрою червоний, а негативний затискач зарядного пристрою чорний. Не допускайте контакту позитивних і негативних затискачів один з одним.
  5. Переконайтеся, що перемикач пускового пристрою знаходиться в положенні OFF і приєднайте пусковий пристрій до акумулятора. Завжди спочатку підключайте червоний кабель до позитивного полюса акумулятора. Чорний кабель тепер можна приєднати або до негативної клеми акумулятора або до шасі автомобіля.
  6. Коли все під'єднано, увімкніть пусковий пристрій.
  7. Якщо двигун не запускається, зачекайте кілька хвилин, щоб акумулятор зарядився, і повторіть спробу.
  8. Якщо машина завелась, то вимкніть живлення пускового пристрою та зніміть затискачі.

 

Отже, автомобільний пуско-зарядний пристрій- прилад необхідний для кожного автомобіліста. Значення його не перебільшено.

 

Де купити автомобільний пуско-зарядний пристрій гарної якості та за вигідною ціною?

 

Найкраще місце для придбання автомобільного пуско-зарядного бустера та інших необхідних автотоварів - інтернет магазин HotBox , що давно працює, з широким асортиментом і бездоганною репутацією. Щоб переглянути асортимент та зробити замовлення заходьте на сайт hot-box.com. Приємних і корисних покупок!