Якщо в першій половині двадцятого століття актуальною була фраза «Автомобіль - це не розкіш, а засіб пересування», то зараз щось схоже можна сказати про автогаджети. З прикольних і модних штучок вони давно перетворилися на звичні для кожного автолюбителя девайси!

Новинки автотоварів, які допоможуть водієві у поїздці

Попереду довга дорога? Їдете в незнайоме місто? Ну, як тут обійтися без хорошого відеореєстратора! На дорогах можуть трапитися непередбачені ситуації, коли запис з відеореєстратора стане безцінним і єдиним свідком з вашого боку. Це компактний пристрій, який кріпиться до верхньої частини лобового скла і може залишатися практично непомітним як для водія, так і для сторонніх. Але в спірній ситуації відео, зняте реєстратором, допоможе відновити картину подій і навіть може бути використано в суді. Крім того, сучасні відеореєстратори оснащуються датчиками руху і удару. Вони можуть автоматично починати запис в разі спроби злому або пошкодження вашого авто на парковці.

Але за останні роки лінійка автомобільних комплектуючих поповнилася дуже цікавими рішеннями:

► навігатори
► радар детектори
► відеореєстратори
► проектори HUD
► FM-трансмітери
► Wi-fi в авто
► тримач для телефону з зарядкою
► манометри

Пуско-зарядні прилади

Автомобільний акумулятор заряджається автоматично під час роботи двигуна. Однак тут є свої нюанси. Наприклад, якщо ви робите багато коротких поїздок, акумулятор може просто не встигати заряджатися. Якщо автомобіль довго стоїть в гаражі, акумулятор може виявитися вирядженим в самий невідповідний момент. У сучасних автомобілях є датчики, які сповіщають про розряд акумулятора, але в багатьох моделях цього немає, і власник просто може не знати, в якому стані його акумулятор, і який поточний рівень заряду. Саме тому ми рекомендуємо всім автомобілістам придбати зарядний пристрій, який захистить від несподіванок. Крім усього іншого, такі пристрої можуть діагностувати поточний стан акумулятора (рівень зносу) і рівень заряду

USB-перехідники

Всі ми, так чи інакше, використовуємо в автомобілі ті чи інші гаджети, яким необхідне живлення від USB-роз'єму. Це можуть бути відеореєстратори, GPS-навігатори, багато заряджають в автомобілі свій смартфон або інші аксесуари. Але далеко не в кожному авто в базовій комплектації передбачені USB-роз'єми в достатній кількості. Зате практично скрізь є «прикурювач», і часто не один. До нього можна підключити перехідник на кілька USB-портів і повністю закрити питання підзарядки аксесуарів під час поїздки.